Inbreker op heterdaad aangehouden

zondag 30 juli 2017

Heemskerk - De politie heeft zaterdagmiddag een 35–jarige inbreker uit Zoetermeer aangehouden. De man werd rond 17.00 uur in een schuur aan de Johannes Poststraat betrapt door oplettende getuigen die direct de politie belden.

Toen agenten aankwamen bij de schuur, zagen zij dat er een raam was ingegooid. Uit de schuur zouden koffers met elektrisch gereedschap zijn weggenomen. Getuigen vertelden dat zij de man een bospad hadden zien inlopen met een steekkar en klikobak en gaven een duidelijk signalement van de man. De aanwezige hondengeleider besloot het bospad in te gaan en trof daar de steekkar aan en het gestolen gereedschap aan.

Een andere politie-eenheid ging op zoek naar de verdachte en zag bij de Ringmus een man met een klikobak zitten. Toen de man de agenten zag, sprong hij direct het nabijgelegen water in. De hondengeleider werd weer ingeschakeld en riep de man naar de kant. De man reageerde hier niet op en de hondengeleider besloot samen met zijn diensthond het water in te gaan. Hierop koos de man eieren voor zijn geld en zwom snel naar de kant. De agenten aan wal hielden de verdachte aan waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Het gereedschap kon worden teruggeven aan een blije eigenaar.

2017158595

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oostknollendam | 112 alarmeringen Oostknollendam | Goedkoop Tanken in Oostknollendam | Supermarkten in Oostknollendam | Weerbericht Oostknollendam